ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Τι είναι η φυσικοθεραπεία;

Ποιοι είναι οι βασικοί της στόχοι;

Η Φυσικοθεραπεία είναι μια επιστήμη υγείας η οποία έχει ως βασικό στόχο την αντιμετώπιση του πόνου, την αποκατάσταση της παθολογίας και επιστροφή της σωστή λειτουργίας όταν και όπου αυτή έχει διαταραχθεί. 


Στους βασικούς στόχους της φυσικοθεραπείας συγκαταλέγονται η γρηγορότερη και ασφαλέστερη επιστροφή στις καθημερινές, επαγγελματικές, κοινωνικές, οικογενειακές δραστηριότητες που έκανε ο ασθενής πριν την εμφάνιση του προβλήματός του.

Σχετικά με εμάς

Ο Γιάννης Κωτούλας ολοκλήρωσε τις σπουδές το 2014 στο Διεθνές πανεπιστήμιο της Ελλάδας στην Θεσσαλονίκη, πρώην ΑΤΕΙΘ. 

 

Το 2016 ξεκίνησε τις σπουδές στο πρόγραμμα εκπαίδευσης ορθοπεδικής μυοσκελετικής φυσικοθεραπείας μεταπτυχιακού επιπέδου Η.O.M.T. edu, από το οποίο αποφοίτησε το 2018 με μία από τις υψηλότερες βαθμολογίες. Η πιστοποίηση του προγράμματος αναγνωρίζεται διεθνώς από χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Αγγλία, η Αυστραλία, η Ελβετία κ.α. Πραγματοποίησε σειρά συνεργασιών με φυσιοθεραπευτικά κέντρα της Αττικής ενώ ταυτόχρονα διετέλεσε και φυσικοθεραπευτής και σε αθλητικούς συλλόγους ποδοσφαίρου και κολύμβησης.

Το 2022 ξεκίνησε η λειτουργία του κέντρου φυσικοθεραπείας Physio Dynamic στο Παλαιό Φάληρο στο οποίο είναι ο επιστημονικά υπεύθυνος.

5/5

Γιάννης Κωτούλας

Φυσικοθεραπευτής

Η Φιλοσοφία μας

Η φιλοσοφία μας βασίζεται στην πεποίθησή μας ότι ο καθένας αξίζει υψηλού επιπέδου φυσιοθεραπευτικές υπηρεσίες, έτσι επιστρατεύουμε την επιστημονική μας επάρκεια, την ευγένεια, τον σεβασμό και καλλιεργούμε προσωπική σχέση με τον κάθε ασθενή μας.

Εστιάζουμε στις ανάγκες του και βρισκόμαστε συνεχώς δίπλα του προσαρμόζοντας καθημερινά την θεραπευτική παρέμβαση για να πετύχουμε τη μέγιστη πρόοδο στο λιγότερο δυνατό χρόνο.

Η Αποστολή μας

Υψίστη προτεραιότητά μας είναι μέσα από την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών και την εφαρμογή επιστημονικά τεκμηριωμένης (evidence-based) σύγχρονης φυσικοθεραπευτικής πράξης σύμφωνα με τις νεότερες κλινικές οδηγίες (clinical guidelines) να αποκατασταθεί η υγεία και να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των ασθενών μας. Κύριο μέλημα μας είναι ο ασθενής να είναι στο επίκεντρο, για αυτό το λόγο δημιουργούνται εξατομικευμένα και προσαρμοσμένα θεραπευτικά πρωτόκολλα που ταιριάζουν στις προσωπικές ανάγκες του καθενός. Όραμά μας

Το Όραμά μας

Να διαθέτουμε έναν σύγχρονο χώρο φυσικοθεραπείας υψηλών προδιαγραφών, όπου ο θεραπευόμενος θα λαμβάνει πραγματικά αποτελεσματικές υπηρεσίες που θα τον βοηθούν στην ταχύτερη αποκατάσταση της υγείας του, προάγοντας τη συνολική ευεξία του οργανισμού.

Γιατί να ξεκινήσω φυσικοθεραπείες;​

Οι βασικοί λόγοι επίσκεψης σε έναν φυσικοθεραπευτή:

πονοσ

πόνος ή περιορισμός σε κάποια κίνηση
(σύμπτωμα γνωστά ως δυσκαμψία ή αγκύλωση),

ΜΕΤΑ ΤΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ

ΧΡΟΝΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

(πάνω από 21 ημέρες)

Εξατομίκευση θεραπείας

Το εξατομικευμένο θεραπευτικό πρόγραμμα είναι αυτό που θα εξασφαλίσει τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα και θα επιτρέψει στον ασθενή να επιστρέψει ομαλά στην καθημερινότητα του. Το τέλος του θεραπευτικού προγράμματος δεν συνεπάγεται και την διακοπή της επικοινωνίας με τον ασθενή καθώς φροντίζεται να συνεχίζεται η σχέση μεταξύ του φυσικοθεραπευτηρίου και του ασθενούς ώστε να υπάρχει ενημέρωση για την πορεία της υγείας, ανατροφοδότηση με καινούργιο ασκησιολόγιο που θα τον βοηθήσουν να συνεχίσει την αποκατάσταση στον δικό του χώρο και υποστήριξη σε τυχόν νέες υποτροπιάσεις.

Call Now Button