Η σημασία της αξιολόγησης της κινητικότητας των αρθρώσεων

Share This Post

Το να βελτιώσουμε τη κινητικότητα των αρθρώσεων είναι πολύ σημαντικό βήμα στην αύξηση της απόδοσής σας.

Αν δεν εξετάσουμε τους περιορισμούς στη κινητικότητα των αρθρώσεων, μειώνουν κατά πολύ την αποτελεσματικότητα κάθε τεχνικής κατά τη διάρκεια της άσκησής μας.

Σε πολλές περιπτώσεις, πόνοι σε περιοχές όπως το γόνατο ή η μέση επηρεάζονται από έλλειψη κινητικότητας στις γύρω αρθρώσεις.

Μια αξιολόγηση της κινητικότητας των αρθρώσεων είναι το κλειδί στο να ανακαλύψετε τη πηγή του πόνου.

Κάποιες αρθρώσεις απαιτούν περισσότερη κινητικότητα, άλλες λιγότερη.

Όταν δεν μπορούν να επιτευχθούν κάποιες κινήσεις σε μία από τις κινητές αρθρώσεις, το σώμα δεν έχει άλλη επιλογή από το να δημιουργήσει επιπλέον κίνηση σε μία από τις σταθερές αρθρώσεις.

Σε βάθος χρόνου, αυτό θα οδηγήσει σε υψηλά επίπεδα κόπωσης σε κάποιες από τις αρθρώσεις, το οποίο με τη σειρά του θα οδηγήσει σε τραυματισμό ή πόνο.

Η κινητικότητα, η ευελιξία και η σταθερότητα μιας άρθρωσης είναι πολύ σημαντικοί παράγοντες για τη προπόνησή σας.

Καλό είναι να ενσωματώνετε ασκήσεις που στοχεύουν σε κάθε έναν από αυτούς τους παράγοντες είτε μεμονωμένα είτε σε συνδυασμό.

Αν είστε περιορισμένοι σε ένα ή περισσότερα από αυτά τα είδη κίνησης, το σώμα σας θα αναγκαστεί να αναπληρώσει αλλού αυτή την έλλειψη, αυξάνοντας το ρίσκο να τραυματιστείτε.

Οι  αρθρώσεις σας έχουν διαφορετικές ανάγκες για κινητικότητα, σταθερότητα και ευελιξία.

Για παράδειγμα, το σημείο του θώρακα στη σπονδυλική μας στήλη χρειάζεται να κινείται περισσότερο, επειδή αυτό το μέρος στεγάζει τα πλευρά, την ωμοπλάτη, τη κλείδα και μυς.

Το να αξιολογείτε την κινητικότητα των αρθρώσεών σας  είναι πολύ σημαντικό βήμα στην αύξηση της απόδοσής σας, καθώς  θα βοηθήσει τον personal trainer σας να σχεδιάσει προπονήσεις  στοχευμένες  στο να αυξήσετε την κινητικότητα, ευελιξία και σταθερότητα των αρθρώσεών σας ενώ παράλληλα θα βελτιώσετε την συνολική σας υγεία.

Σου φάνηκαν χρήσιμα αυτά τα tips; Γράψε μας στα σχόλια!

Εάν χρειάζεσαι τις κατάλληλες συμβουλές, ακολούθησε το @giorgoskazazidis και στο Facebook θα με βρεις στο Kazazidis Giorgos International Fitness Presenter.

Για εγγυημένα αποτελέσματα στις προπονήσεις σου, επικοινώνησε άμεσα μαζί μου!

Πηγή: kazazidisgiorgos.gr

More To Explore

Call Now Button